A Perfect Circle – eMOTIVe

Zo heel af en toe ontgaan me alle voorafgaande berichten en is daar opeens een nieuwe cd. Het gebeurt niet vaak, maar toch. Kennelijk zijn er teveel bandjes die ik probeer te volgen. Zo is daar “opeens” een nieuwe cd van A Perfect Circle. eMOTIVe heet het knutselwerkje, en een knutselwerkje, dat is het. Het staat vol met covers, tien in totaal. En oh ja, er staat ook nog één remix op en één nieuw nummer. Twaalf liedjes dus, en die gaan over “war, peace, love and greed” Nu kunt u mij nog meer vertellen, maar roepen dat je cd over “war, peace, love and greed” gaat en hem ook nog eens uitbrengen op de dag van de Amerikaanse verkiezingen… dat moet haast wel een boodschap zijn aan het adres van meneer Bush. En dus maakten de mannen nieuwe versies van “When The Levee Breaks” van Led Zeppelin. En “Fiddle And The Drum” van Joni Mitchell. En ook Marvin Gaye moest er aan geloven, “What’s Going On” klinkt het. En zo zijn er nog een paar liedjes die Bush op andere gedachten moeten brengen. Allemaal leuk en aardig, maar heel bijzonder wordt het niet. Het is allemaal een beetje suf, een beetje ongeinspireerd, leuk voor een keertje. Misschien ligt het wel aan mij en verwacht ik te veel na het meesterlijke Thirteenth Step? Maar wacht. Het is niet allemaal een beetje suf. Er zijn twee nummers die eruit springen. Zo durfden Meneer Maynard en zijn vrienden het aan om “Imagine” van John Lennon te coveren. Boy, oh boy, je moet maar durven. Maar boy, oh boy, wat een briljante cover is dat geworden. En naast dat meesterlijke “Imagine” is daar ook “Passive”, een heus briljantje waarvan ik me afvraag wat het nummer op dit album doet. Zo vertrouwd goed. Dus er is nog hoop. Er moet meer inzitten dan er uit A Perfect Circle gekomen is dit keer. Dus fuck dat politiek correcte gedoe, de studio in jullie. Want als je schiet, schiet dan met scherp. Dus ik wil jullie voorlopig niet meer horen of zien. Pas als jullie een waardige opvolger voor Thirteenth Step gefabriekt hebben komen jullie maar terug. Goed, goed, voor meneer Maynard maken we een uitzondering. Die mag ook nog met Tool zijn ding komen doen.

File: A Perfect Circle – eMOTIVe
File Under: Statements maken is leuk, maar laat dat maar aan anderen over
File Audio: [Imagine]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven