AFI – AFI

In een nog niets eens zo heel ver verleden waren de mannen van AFI hele eenvoudige knaapjes. Ze droegen nog geen rare make-up, bedienden zich niet van melodramatische ’emocore’ en de afkorting in de bandnaam stond nog gewoon voor “Asking For It”. Maar een jaar of vier geleden kregen ze de gekte in hun kop en werd het roer drastisch omgegooid. Om onverklaarbare redenen gaan ze gaan tegenwoordig dan ook door het leven als “A Fire Inside” en worden de jonge jaren het liefste zo snel mogelijk vergeten. Maar niet door deze jongen! Ik koester juist vooral die eerste platen waarop ik genoot van een enthousiaste band die meesterlijke catchy liedjes van rond de twee minuten produceerde. Platen die verschenen op het bescheiden Nitro Records van The Offspring‘s Dexter Holland. Nu AFI – vooral in de US of A – bij het grote publiek is doorgebroken en er veel geld verdiend wordt door de nieuwe platenmaatschappij, brengt Nitro, zonder expliciete toestemming van de band, een verzamelplaat vol met oud werk uit. Het schijfje bevat niet enkel bekend werk maar ook een aantal voorheen moeilijk te vinden tracks die ooit in zeer kleine oplage werden verspreid. Er is gekozen voor een representatieve steekproef met als resultaat de keuze voor het beste dat ze naar mijn mening ooit hebben gemaakt. Voeg daarbij het sublieme artwork van de CD en we kunnen spreken van een waardige afsluiter van een tijdperk. In feite is dit de afscheidsplaat van Asking For It en moeten we het nu doen met het gefröbel van A Fire Inside. Eeuwig zonde.

File: AFI – AFI
File Under: Het beste van voor de omwenteling
File Video: [Days of Phoenix]


mij=Nitro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven