BJ Baartmans – Where Lovers Go

Where Lovers Go is al BJ Baartmans zesde cd. Ik schaam me een beetje dat ik tot voor kort eigenlijk nog nooit van hem gehoord had. Maar vraag me tegelijkertijd af of dat nou aan mij ligt of dat ik gewoon de ‘verkeerde’ bladen lees en sites bezoek. Ik weet wel dat ik pas de laatste twee jaar rootsmuziek wat meer ben gaan waarderen. Daar zal het in zitten. Hoe dan ook Where Lovers Go is de zesde cd van BJ Baartmans. En het is zeker geen standaard rootsmuziek wat Baartmans laat horen. Al is het maar door het toetsengeluid van Mike Roelofs dat de nummers voorziet van een warme bijna jazzy gloed. En de drumloops van co-producer Leon Bartels. Maar goed het grootste deel van het geluid wordt toch wel bepaald door BJ Baartmans zelf. En zijn veertien vooral ingetogen nummers. Al gaat hij in “Pretty When You’re Sick” op de achtergrond flink tekeer op zijn gitaar. Heel apart, het lijkt net of iemand aan de andere kant van de muur mee staat te soleren. En dan is er nog de revanche van Powderblue‘s Marjolein van der Klauw. Die laat in “I wanna know” goed horen aan degenen die haar debuutplaat maar braaf vonden – wij dus – dat ze het echt wel in zich heeft. Met dank natuurlijk ook aan de liedjes van Baartmans. Want dat er veertien mooie liedjes staan op Where Lovers Go staat buiten kijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven