Chroma Key – Graveyard Mountain Home

Cd’s afspelen in de computer is meer een noodzakelijk kwaad dan wat anders. Laat maar door de kamer galmen die muziek. Meestal zijn die computerspeakers aardig brak. Nu maak ik hierop een uitzondering. Graveyard Mountain Home wil ik bij nader inzien best via mijn computer afspelen. In de bio van Chroma Key‘s Graveyard Mountain Home las ik al dat deze cd gebaseerd is op gemanipuleerde beelden uit de film Age 13 uit 1955. Dat zal wel dacht ik, als het maar meer liedjes zijn dan op de soundtrack Ghost Book. Dat bleek ook zo te zijn bij beluistering. Graveyard Mountain Home sluit meer aan op Dead Air For Radio’s en You Go Now dan Ghost Book. Alleen in de electropopafsluiter “Again Today” gaat het tempo wat omhoog. Verder galmden loom de warme Rhodes pianos, analoge synthesizers en spaarzame zang van Moore door de huiskamer. Totdat Sesamstraat op de buis kwam en ik naar boven werd verbannen omdat ik geen zin had om mee te kijken. Mopperend stopte ik Graveyard Mountain Home in de lade van de computer en het kreng weigerde af te spelen in Winamp. Krijg nou wat! Er staat alleen een .MOV-file op! En wat blijkt, de hele bewerkte film waar Kevin Moore de plaat op gebaseerd heeft staat erop. Natuurlijk begeleidt door de muziek. Gebiologeerd ga ik zitten kijken naar de film. De muziek sluit er echt naadloos op aan en wint door de combinatie met de beelden enorm aan kracht. Dan blijkt Graveyard Mountain Home stiekem een klein meesterwerkje te zijn. Toch ben ik blij dat er ook een CD+DVD-versie verschijnt, kan ik ook beneden de muziek en beelden combineren.

File: Chroma Key – Graveyard Mountain Home
File Under: zeg het met beelden (en muziek)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven