Daysend – Severance

Joepie, ik mag weer eens een plaatje bespreken met titels als “The Blood of Angels” en “Beggars with Knives”! Bij wijze van voorzorgsmaatregel plug ik de koptelefoon maar alvast in, dit wordt vast geen gezellige muziek voor het hele gezin. En ja, mijn vooroordeel lijkt op het eerste gehoor bevestigd te worden. Toch is Severance zeker geen dertien in een dozijn herrieplaatje. Dit debuut van het Australische Daysend werd vorig jaar reeds uitvoerig bejubeld door de nationale pers en zelfs uitgeroepen tot de beste Australische metalplaat van het jaar. Geen kleine jongen dus, me dunkt. Een jaar later mag de rest van de wereld nu zelf oordelen of deze titel gerechtvaardigd is. Ik kan u alvast verklappen dat dat in mijn optiek zeker het geval is. Trash-metal met hitpotentie, ik geef toe, het lijkt een beetje vreemd. Maar Daysend levert een klasseproduct af met enkel hoogtepunten. Geen overdreven pitbullgegrom maar agressieve doch melodieuze zang. Geen ellenlange en niets toevoegende gitaarsolo’s maar puntige en relevante erupties. Dit alles met songmateriaal dat de potentie heeft een hele grote groep mensen aan te spreken. En dan te bedenken dat de band pas twee jaar bij elkaar is. Al voordat er überhaupt sprake was van een debuutalbum was er een tournee in het voorprogramma van grootheden Strapping Young Lad en Entombed, om maar aan te geven hoe snel een balletje kan rollen. Het moet wel heel gek lopen wil dit balletje niet nog veel verder doorrazen. Verbluffend sterk debuut van een band waar we in de zeer nabije toekomst nog heel veel goeds van gaan horen.

File: Daysend – Severance
File Under: Wat goed is komt hard
File Audio: [Born Is The Enemy][Blood Of Angels][Countdown]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top