Eleven – She Is Always Right

In 2003 won Eleven met overmacht de De Grote Prijs van Nederland. Hiermee wonnen ze onder meer een jaar professionele coaching en twee dagen studiotijd in Wisseloord. De muzikale groei van de band en de opnames in Wisseloord dragen bij aan een meer volwassen en zekere sound op deze EP She Is Always Right. Nou als ze deze EP helemaal fijn vindt is ze toch niet “always right” ben ik bang. Toch maakt Eleven wel stapjes (jammer genoeg nog geen “stappen”) de goede kant op. Ik kijk zeker uit naar een volwaardig album. MAAR eerst moet de band nog echt een paar puntjes op de i zetten, want ik weet dat de band beter werk kan afleveren dan dat ze op deze EP doen. Het is best moeilijk om kritiek te leveren op een band die je persoonlijk kent, maar ja, bij deze… Eleven is een fantastische liveband met energieke shows. Jammer dat dit op deze EP helemaal niet over komt. Het is allemaal te degelijk geworden. Met name de vlakke zang van Antonie stoort me. Hij heeft echt best een sterke stem, maar er blijft in deze productie weinig van over. Ook mist over het geheel een sterke melodielijn, uitzonderingen daargelaten. Die toffe hooks en fijne melodielijnen zijn sporadisch te vinden op deze EP en dat is erg erg jammer. Eleven is een band die hard groeit. Laten we hopen dat ze blijven ontwikkelen en dat we volgend jaar een album waar Nederland trots op kan zijn in de winkels ligt.

5 reacties

  1. Kijk, het ligt natuurlijk ook aan de winnaar. Je moet er hard voor blijven werken. Wij kunnen niet garanderen dat je na het winnen ook doorbreekt. Maar we willen wel helpen en doen dat ook. Een band moet dat ook willen natuurlijk. Het gaat niet vanzelf. En dan moet de muziekindustrie en clubcircuit ook een beetje meewerken en ja daar gaat het nu niet denderend mee.
    En hey winnaars redden het ook wel hoor kijk maar naar Brainpower, Green Lizard en Junkie XL…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven