Elf Power – Walking with the beggar boys

Het eerste waar ik aan moest denken bij het bekijken van deze cd was het album Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young. Een vergelijkbare foto, bijna dezelfde bruine kleur van de omranding en een lettertype dat ook de nodige overeenkomsten heeft. Vreemd, ik mag toch hopen dat een band iets origineels te melden heeft. Elf Power heet de band die hiervoor verantwoordelijk, het album heeft als titel meegekregen: Walking with the beggar boys. De band is afkomstig uit Athens, tevens de thuisbasis voor REM, en daar doet Elf Power wel wat aan denken. Tenminste als je teruggaat naar hun beginperiode. Ook het Schotse Belle and Sebastian en landgenoten Pavement lijken niet langs ze heengegaan te zijn. Toch is het vijftal, aangevuld met de nodige gastmuzikanten reeds een kleine tien jaar en 6 albums actief. Een beetje flauw van mij dus om ze te gaan vergelijken met al die grote namen. Het probleem is echter dat het komt door het album zelf. Het raakt mij, ondanks vele draaibeurten, nauwelijks. De toegevoegde elektronica doet geforceerd aan, de nummers en zang zijn vlak en de band spettert nergens de luidsprekers uit. Kortom een erg flauw plaatje. Er zijn vast wel liefhebbers voor te vinden in ons land onder het conservatieve publiek, maar persoonlijk zou ik het voltage maar grof gaan verhogen.

File: Elf Power – Walking with the beggar boys
File Under: Albums waar veel zout en voltage bij had gemoeten
File Audio: [Never Believe][Walking with the beggar boys]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top