Hermano – Dare I Say

Na een half nummertje Hermano (“Cowboys Suck”) krijg ik met moeite mijn mond weer dicht. Die is namelijk wagenwijd open gedonderd van verbazing. Mozeskriebel! Dit is John Garcia op zijn best, die hier de tent even flink op zijn kop zet! Inderdaad dé John Garcia van Kyuss, dé stonerrockband. w00t~! Je vraagt je subiet af waarom iedereen zo hijgerig doet over die laatste Queens of The Stone Age plaat. Want na dat halve nummer is wel zoveel duidelijk dat Songs For The Deaf vergeleken met Dare I Say eigenlijk een mietjesplaat is. Helemaal omdat vriendje Homme qua zang nog niet in de schaduw mag staan van Garcia. Tering wat heeft die gozer nog steeds een m-e-g-a-strot. Met in de gelederen ex-leden van Kyuss, Disengage, Supafuzz en Afghan Whigs maakte Hermano al een plaat (Only a Suggestion…) die volkomen langs mij heen gegaan is. Een grote schande, het kan niet anders gezegd worden. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat die plaat minder dampt dan Dare I Say. Echt zo’n heerlijk album waar je je helemaal op uit kunt leven, maar gelukkig zijn er ook nog wel wat rustpuntjes her en der. Het gaat wat ver om te stellen dat het net zo briljant is als die reeks Kyuss-platen, maar dichtbij komt het zeker.


mij=Suburban

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top