Guttermouth – Eat Your Face

In iedere groep zit wel een pestkop. Zo’n vervelend etterbakje dat iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt maar waar niemand tegen in opstand durft te komen. Het zijn ook vaak de jongetjes die drie keer blijven zitten en hun trucje in iedere nieuwe groep weer van voren af aan beginnen. In punk-land heet deze plaaggeest Guttermouth. Opgericht omstreeks 1990 doen ze al 14 jaar waar ze het beste in zijn: alles en iedereen beledigen. Zonder voorkeur voor ras of diersoort, niemand ontkomt aan de pesterijen. Dit jaar werden ze nog uit de succesvolle Warped Tour geschopt vanwege het structureel publiekelijk afzeiken van de eveneens deelnemende emocore bandjes. Nee, Guttermouth hoeft niet zo nodig vriendjes te maken. Op het nieuwste album, met de spannende titel Eat Your Face, zijn dit keer de surfers, immigranten, indianen, de wapenlobby en de buren het mikpunt. Qua muziekstijl is er in al die jaren geen progressie of achteruitgang te constateren. Nog steeds horen we harde gitaren met herkenbare melodielijntjes en melige teksten. Waar vrijwel alle collega’s van het eerste uur inmiddels geëvolueerd zijn en zich muzikaal hebben verrijkt, zoekt Guttermouth simpelweg weer aansluiting bij de volgende generatie onderbroekenlol-bandjes. Als ik heel eerlijk ben is voor mij de lol er wel een beetje vanaf. De grappen zijn weliswaar weer nét iets anders maar in feite heb ik ze allemaal al eens gehoord. Mocht je de band nog niet kennen, dan is dit absoluut een mooie gelegenheid om de combinatie punk en humor eens te ontdekken. Maar één plaatje in de vijf jaar zou eigenlijk ruim voldoende zijn.

File: Guttermouth – Eat Your Face
File Under: Niet zo heel erg grappig meer
File Audio: [Surf’s Up A**hole ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top