Mango – Faux music / Shy music

Je hebt mensen die briljante muziek maken gedurende een bepaald deel van hun leven en dan is het plotseling gebeurd. Ze worden een aftreksel van zichzelf, gaan commercieel denken, zijn niet meer origineel of het lukt simpelweg niet meer. Sneu. Vaak is een debuutplaat van een band de beste. De ideeën zijn nog aanwezig. De uitvoering origineel. Je hebt geluk als ze nog een paar leuke platen maken, en dan is het afgelopen, finito. Roxy Music was zo’n band. Ze maakten in het begin van de jaren’70 drie originele prachtplaten achter elkaar. Op de eerste twee was Brian Eno nog aanwezig. Hierna was Bryan Ferry nog even zelf op een originele wijze aan het roer. En toen werd het in mijn ogen een flauw bandje op een paar wel aardige nummers na. Niks geen leuke Engelse avantgarde rockmuziek meer, maar commerciële rommel die het goed deed op de Amerikaanse markt. En nu slaan de Amerikanen zelf terug met een album dat de sfeer uitademt van deze eerste drie Roxy Music-albums. Het duo Mango is verantwoordelijk voor Faux Music / Shy Music. Naar eigen zeggen is dit het tweede album, maar verdere gegevens ontbreken mij. Maakt ook niet uit, want George Flores & Mike Kamoo doen hier oude tijden herleven, en refereren verder aan Beck, Weezer en Guided by Voices. Zeventien keer Faux en Shy in bijna 53 minuten, geen missers, tijdloos, niet te makkelijk, niet te moeilijk, simpelweg geslaagd. En ehhhhhhhhh….. niet verder vertellen over deze prachtplaat, want als commercieel succes uitblijft komt er vast nog veel meer moois.

File: Mango – Faux music / Shy music
File Under: Geheime prachtplaat
File Audio: [Alle liedjes hi-fi][Alle liedjes lo-fi]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven