Sophia – Collections:One

Ik wil natuurlijk met alle liefde nog een keer de muzikale loopbaan van Sophia-frontman Robin Proper-Sheppard uit de doeken doen (u weet wel: cultband God Machine, het tragische sterfgeval van bassist Jimmy F., de muzikale wederopstanding middels Sophia, the May Queens en het label Flowershop-recordings). Maar u zou inmiddels deze kennis al lang paraat dienen te hebben. Sophia heeft namelijk al weer vier platen op de markt en het verleden doet steeds minder ter zake. Begin dit jaar kwam immers People Are Like Seasons uit en sindsdien was het collectief zo’n beetje overal in Europa te bewonderen. Dit najaar werd de succesvolle tour voortgezet met een extra strijkerkwartet (nee, niet het illegale vuurwerk, maar ‘gewoon’ 4 mensen met violen en een cello). Alsof de melancholische ‘weltschmerz’-liederen van R. Sheppard nog niet stemmig genoeg waren! Om de financiele kant van de zaak beheersbaar te houden (want een 9-mans’ orkestje door Europa slepen kost wat centen) bracht Sophia een tour-cd uit vol met outtakes, b-kantjes en instrumentals. Een fijne zet, want nu kunnen we -naast een trits onbekende Sophiasongs- genieten van Tristeza– en Brian Eno-achtige sfeerstukken en een fijne Pet Shop Boys-cover. Ok, b-kantjes zijn niet voor niets b-kantjes, maar de lat ligt hoog. En dit schijfje is alleen al om het eerste nummer (instrumental “Airports”) een aanschaf waard. Tour gemist? Surf naar de Flowershop-winkel , daar is hij nog te bestellen!

File: Sophia – Collections:One
File Under: De pijn verzacht door herfstige pracht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top