The Verve – This Is Music: The Singles 92-98

Op een goede dag toog ik naar Pinkpop. Het was maandag en het was druk, maar dat is niets bijzonders voor Pinkpop. Dat is alle jaren zo, al heb ik geen idee welk jaar dit was. De oude Smeets kwam aan het einde van de dag het podium op. Ook niks nieuws. En na de oude Smeets waren daar de jongens van The Verve. Ik hou wel van The Verve, dus ik was blij. Ze deden hun ding, zongen hun fijne liedjes en en ondertussen vertrokken er stapels mensen richting huis. Ook dat is niks nieuws, al leken het er wel heel erg veel. Ik bleef. Ik genoot. En toen ze klaar waren met spelen gingen we allemaal naar huis. Of naar de camping, want zo gaan die dingen op Pinkpop. Allemaal niks niks nieuws. En zoals die dingen gaan, zo besloten de mannen van The Verve uit elkaar te gaan. Ze waren elkaar spuugzat las ik ergens. Goed, een tijdje later maakte Richard Ashcroft een solo-cd. Een hele stomme cd. En hij maakte nóg een solo cd. En ook die was stom. Allemaal zo standaard dat het vervelend dreigde te worden. En toch stopte ik af en toe een ceedeetje van ze in mijn cdspeler. En elke keer klonken weer die fijne liedjes uit mijn speakers, die karakteristieke stem van Richard vermengd met fijne deuntjes. Nu is daar opeens een single compilatie. The Verve, This Is Music: The Singles 92-98 heet het geval. Een überstandaard naam voor een verzamelalbum. “The Drugs Don’t Work” (ja, die met die Rolling Stones viooltjeszut ja), “Bittersweet Symphony”, bla bla, ze staan er allemaal op. De vraag is natuurlijk: waarom zou u een cd kopen waarop allemaal nummers staan die de ware liefhebber allang in zijn kast heeft staan? Ik zal het u verklappen: het scheelt cd’s wisselen. Stop deze cd in uw speler en je hebt het beste van alle werkjes van The Verve. Vergeet de rest maar. En je krijgt er twee nieuwe nummers bij, dat ook. “This Could Be My Moment” en “Monte Carlo” zijn echte Verve meesterwerkjes die je doen smachten naar meer. Maar er is niet meer. Het is op.

File: The Verve – This Is Music: The Singles 92-98
File Under: Gewoon, standaard en goed. Voor de liefhebbers
File Audio: [Hier]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven