Motorpsycho presents The International Tussler Society

Motorpsycho ging met wat vrienden op vakantie en kwam terug met een plaat. Zo kun je deze tweede Tussler plaat het beste bekijken. Een seventies trip langs onvervalste southern rock, country, jengelende lapsteels, banjo’s, boogies en meer van dat soort rootsy grappen. Als Motorpsycho en hun kornuiten zich weer eens verdiepen in een ander genre doen ze dat meteen goed, zo blijkt uit onvervalste bar-hilbilly in “Shitbox Ford”, echte rootsrock in opener “Highway Zen” en toch herkenbaar MP met banjo’s in een lange herbewerking van “…Skies full of wine” (oorspronkelijk een EP track). Af en toe vliegen ze wat uit de bocht (in het erg schmaltzy “Laila Lou”). Het is totaal niet vernieuwend en het stikt van de solo’s, maar door het spelplezier en de geweldige interactie tussen musici is het ook met deze plaat weer raak. Hoewel niet een directe aanrader voor onbekenden met MP, er zijn betere instapplaten te vinden, de fan kan hier niet omheen, en ook liefhebbers van verschillende soorten Americana en Rootsrock kunnen zeker wat met deze plaat. En dan is het nu maar weer wachten op de volgende plaat die ergens voorjaar 2005 opgenomen gaat worden. Naar ik aanneem weer als drietal, zoals ze eerder dit jaar kort toerden (en ook nog eens het beste optreden van dit jaar neerzetten, wat een geweld!). Ik wacht in spanning maar kom de tijd wel door met deze schijf.

File: Motorpsycho presents The International Tussler Society
File Under: Rootsy seventies rock?

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top