Wrangler Brutes – Zulu

Wanneer de nood het hoogste is staan de echte mannen op. Begin jaren ’90 was schreeuwlelijk Sam McPheeters bijna persoonlijk verantwoordelijk voor de heropstanding van de West-Coast hardcorebeweging in de VS. Met zijn band Born Against werd stevig stelling genomen tegen alles wat maar een beetje richting de rechterkant van de politieke scheidslijn leunde. Een stortvloed aan gelijkgestemden volgden en hardcore was hotter than hell. Iets wat in de tijd zeer ironisch was, aangezien Born Against zich tijdens de optredens voornamelijk bezighield met het belachelijk maken van de hardcorescene. Nu deze scene inmiddels al weer een tijdje behoorlijk ingekakt is staat McPeeters als uit het niets weer op om met zijn nieuwe band Wrangler Brutes de boel eens flink wakker te schudden. Met 18 nummers, waarvan er slechts twee de grens van twee minuten doorbreken, en een totale speelduur van zo’n twintig minuten wordt de luisteraar op “Zulu” overdonderd met een stortvloed aan politiek geladen statements waar Jello Biafra u tegen zou zeggen. Voor de productie is Steve Albini zijn bed maar weer eens uitgeklommen en dus is deze lekker authentiek en gruizig. Daarnaast komen de vocalen op enkele nummers voor rekening van Circle Jerks– en oorspronkelijke Black Flag frontman Keith Morris, dit alles om het belang van de release extra te onderstrepen. De combinatie van keiharde hardcore en ingenieuze teksten en melodieën met een regelmatig shockerende en controversiële boodschap (“Ariel Sharon is a fucking cock, I’d like to sock him in the crotch with a pointy rock”) maken van deze plaat een mooi nieuw ijkpunt in de hardcoregeschiedenis van waar uit voorlopig weer genoeg energie geput kan worden voor het komende decennium. Daarna zie we wel weer verder wie er bereid is de kar te trekken.

File: Wrangler Brutes – Zulu
File Under: Hard en meedogenloos
File Audio: [Shit Search]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top