Damer – Twee (EP)

Dit hele jaar zwierf er al een wat ouder t-shirt door mijn huis waar een knoop aangezet moest worden. Altijd een ander smoesje, zo gaat dat met huismannen. Gelukkig viel de nieuwe Damer op de deurmat. Nee, de drie dames en (inmiddels) één heer kwamen niet hoogstpersoonlijk die knoop eraan zetten. Dat zou te mooi geweest zijn. Nee, het gaat om de special edition van de EP genaamd Twee gehuld in een canvassen hoes met borduursels op de achterkant. Hierdoor geïnspireerd heb ik die knoop zelf aan mijn shirt gezet. Bij het aanzetten knalde de 16 minuten durende schijf uit mijn speakers. Zelden met zoveel plezier een knoop ergens aangezet. Damer staat voor korte rammelende liedjes, die niet uitblinken in virtuositeit, maar recht voor de raap en vrolijk van toon zijn. Live is het normaliter nog charmanter, en hier wringt zich misschien wel een beetje de schoen. Damer is met een goede productie en knap toegevoegde trompet, piano en elektronische drum eigenlijk soms te mooi op deze EP Die knoop zit er nu dus te netjes aan in vergelijking met de rest van het shirt. Ik zou je dus alleen maar kunnen aanbevelen om ze een keer live te gaan bekijken, en dan pas deze EP te kopen. Er is echter één klein probleem. Drumster Karin heeft het schip verlaten. En het is te hopen dat het shirt niet snel een poetsdoek wordt. Dat zou zonde zijn dan van die (te) knap geplaatste knoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven