Hayseed Dixie – Let There Be Rockgrass

Wat is erger dan “I Believe In A Thing Called Love” van The Darkness? Een stelletje flapdrollen in tuinbroeken uit de Appalachen dat met hun banjo en mandoline een versie van deze monsterlijke hit opneemt. Echt niet dus! The Darkness is koel en de uitvoering van Hayseed Dixie – inderdaad dat wordt AC/DC als je erg dronken bent – van “I Believe in A Thing Called Love” is zo mogelijk nog koeler. Gegarandeerd goed voor minimaal een glimlach op het gelaat van de grootste zuurpruim en heel veel yeehaa’s. De Dixies waren in Amerika goed voor meer dan 100000 verkochte exemplaren van A Hillbilly Tribute To AC/DC. Wij kregen de plaat alleen via de importkanalen onder ogen. Een grote schande! Gelukkig wordt dit nu rechtgezet door Cooking Vinyl door de release van Let There Be Rockgrass. Want de uitvoeringen van “You Shook Me All Night Long”, “Whole Lotta Love” en “Highway to Hell” grenzen aan het briljante. Let There Be Rockgrass is overigens een samenvatting van de eerste drie Hayseed Dixie platen waardoor je naast de AC/DC nummers ook verbluegrassde versies voorbij hoort komen van KissAerosmith– en Queennummers. Het stoort voor geen meter dat een deel van de nummers live is (vol met yeeeeeeeeeeehaaas natuurlijk!) en de rest waaronder twee eigen nummers studio. Het maakt namelijk geen reet uit. Hayseed Dixie is gewoon altijd feest. Op Waterpop vorig jaar terug zette The Darkness voor het eerst voet aan land in Nederland. Het zou voor de organisatoren daar pleiten als ze volgend jaar deze knakkers over laten komen vanuit het oosten van Amerika.


mij=Cooking Vinyl / Bertus

8 Comments

  1. Ik heb al een paar jaar zo’n zelfgebrande cd van Hayseed Dixie thuis. Ik kwam ze ooit op het spoor toen ik op Kazaa zocht naar Kiss covers. Ik vond het echt helemaal geweldig en heb toen alles wat ik over ze kon vinden maar binnen gehaald. Echt goed gedaan.
    Weet je wat ik ook een goede coverband vind? Nee, natuurlijk niet…hèhè..
    Oke, the Black Sweden, die coveren Abba nummers en wel zo goed en hard en strak. Ongeloveloos.
    http://www.capitolmusic.de/xml/1/552637/5221442.html

  2. pascal

    Die instrumentale versie van Hotel California is niet van Hayseed Dixie maar van de gasten van de “Pickin’ On…” series. Stuk of 50 (?) cd’s met allerlei covers van bekende pop/rock nummers, “verbluegrassed” zeg maar: van Eagles tot ZZ Top, en Pink Floyd tot Garth Brooks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top