Indigenous – Homebaked

“Ik wil dat zowel mijn nichtje van zes als mijn grootmoeder ons goed vinden”, ronkt het ergens in een interview met de heren en dames van Indigenous, een West Vlaams hiphop collectief. Dat riekt naar hiphop voor beginners en dat komt goed uit, want ik ben een beginner als het om hiphop gaat. Ik kreeg deze plaat ook maar slechts per toeval toegezonden, ik vroeg om een hip plaatje, maar kreeg een hiphopplaatje van mijn opperdespoot. Hij begrijpt me wel vaker verkeerd. Zijn wil is wet, dus recenseer ik braaf Homebaked van Indigenous. De band is “not your average” hiphop band uit Brugge want ze rappen in het Engels in plaats van een onverstaanbaar West Vlaams dialect en er doen veelvuldig zangeressen mee. Daardoor doet het geheel een beetje poppy aan, wat de toegankelijkheid vergroot. Het is alleen wel even doorbijten, want de beste nummers zitten aan de eind van de plaat. Niet dat het begin slecht is, maar dat kabbelt toch teveel je linkeroor in en het rechter weer uit. Pas vanaf “These Times” gaat de band echt los, al dan niet geholpen door de onvermijdelijke Flip Kowlier, het blijft West Vlaamse Hiphop. Kortom, een kritisch producer had her en der wat geknipt en dan was het een echt goed album geworden. Zelfs voor beginnende hiphoppers zoals ik. Yo!


mij=Kinky Star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top