Mofro – Lochloosa

Het regent pijpenstelen. Mijn tuin is net een moeras. Ik zit met een virus binnen. Wil eigenlijk wel even naar buiten, maar het weer is er niet na. Ik ben wat down en loop wat te mopperen. Het is duidelijk niet mijn week. Maar wat kunnen cd’s dan gemeen zijn. Neem de cd Lochloosa van Mofro. Op het eerste gezicht ziet het er onschuldig uit: vier boompjes op een groene hoes, foto’s van wat witte muzikanten, een gitaar, een paar huisjes en op de achterkant een bord met de plaatsnaam Lochloosa. Mocht je het niet kennen Lochloosa ligt in Florida. Je had het al een beetje aan de bomen op de hoes kunnen zien. En wat is het voor een weer in Florida? Precies: het is daar lekker warm. Mopperdemopper, dat is gemeen. Het klinkt alsof je in een schommelstoel op de veranda voor je huis zit te genieten. Ja, dat krijg je met warm weer. Mopperdemopper. Aan de achterkant van je huis kun je het moeras in. De zompige wereld van alligators en ratelslangen is dan je deel. Af en toe moet je natuurlijk wel uit die luie stoel, maar van een drankje halen wordt het leven net een beetje meer funky. Mofro brengt het allemaal prettig samen, behalve als je in Nederland woont met dat rotweer. Gelukkig komt er aan het eind van de cd een regendansje voorbij. Haha, ik moet lachen. Ze bidden voor regen. Ik zet mijn gedachten over emigreren maar even opzij. Fijn hoor cd’s. Fijn hoor Nederland.

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven