Slim Cessna's Auto Club – The Blovdy Tenent Trvth Peace

De ‘v’s in de titel zijn geen tikfouten maar accuraat overgenomen van het hoesje. Slim Cessna’s geschifte countrycombo doet de dingen wel vaker een beetje anders. Eerdere CD’s heetten Always Say Please And Thank You en American Country Music Saved Her Life en hadden dus ook al rare, maar iets begrijpelijker titels. Ondanks alle bezettingswisselingen ligt de muziek in het verlengde van die eerdere platen: country(-rock) met een tic, opgefokte banjo’s, een steelguitar en een eenzaam orgeltje, een scherpe zangstem en mooie melodieen. (Het kon haast niet missen dat ze op Jello Biafra’s Alternative Tentacles te vinden zijn.) Verder viert gekte hoogtij in wat ze doen: de band bezingt een soort horror-achtig redneck-land waar ook bijvoorbeeld The Handsome Family inspiratie uit haalt. De hoofdpersonen zijn meestal losers uit het klassieke Johnny Cash-idioom en hun daden worden vertolkt door een orkest dat of teveel goedkope horrorfilms gezien heeft, of hun dagen overgoten heeft met thuisgestookte whisky of teveel Redneck Rampage heeft gespeeld (verwante acts als Mojo Nixon en The Reverend Horton Heat deden de soundtrack voor dit klassieke computerspel). Grote kans dat het een combinatie van die drie was die het ‘m deed. Fucked up-country op z’n best, met het kwaliteitsstempel van Jello Biafra.

2 Comments

  1. Slim Cessna! Tof dat zij eindelijk eens belicht worden. (BTW Dave Eugene Edwards van 16horsepower was laatst in het land met de former drummer van Slim Cessna)
    Eigenlijk zouden alle bands van Smoochrecords (http://smoochrecords.com/) wat eens meer belicht behoren te worden in Nederland! (“Munly & The Lee Lewis Harlots”, “Tarantella”(!!!))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top