Dolorean – Violence In The Snowy Fields

Ik heb in een band gezeten ooit met een bassist die helemaal into stonerrock was. Hij had ook z’n eigen band waarin hij zich uitleefde op vettige, met motorolie besmeurde riffs. Op hun eerste demo stond een foto van een Delorean. U kent de auto vast wel van de Back To The Future films. Dat moet ongetwijfeld de reden zijn geweest waarom ik bij de bandnaam Dolorean dacht dat het om een stel stonerrockers ging. Het scheelt wel een lettertje, maar toch. Het debuut Not Exotic werd zelfs om die reden door mij volledig genegeerd. Zonde eigenlijk, want achteraf blijkt die plaat evenals het dit jaar verschenen Violence In The Snowy Fields een verzameling prachtige popliedjes in de beste americana-traditie te herbergen. De nieuweling is iets rijker gearrangeerd, hoewel het allemaal nog steeds zeer sober is, en kent wat meer afwisseling. Sommige nummers zijn zelfs als up tempo te bestempelen. Is de opener The Search met zijn aan Crosby Stills Nash & Young refererende samenzang nog licht te noemen, daarna gaan de gordijntjes langzaam dicht en de dimmer een paar standjes lager. Deze melancholieke (af en toe zelfs wat duistere) toon overheerst op dit plaatje. En daar weet de band aangevoerd door de aangename stem van Al James prima raad mee. Met name het ronduit wonderschone Dying In Time weet mij zonder overbodige theatrale opsmuk flink naar de strot te grijpen. Ik mag dan zelf geen Delorean rijden maar ook in mijn autootje kwam de muziek prima tot haar recht. Ideaal voor ritjes over afgelegen landweggetjes begeleid door druilerig herfstweer.

5 Comments

 1. Pepernoten
  125 g bloem
  125 g zelfrijzend bakmeel
  100 g boter
  110 g bruine basterdsuiker
  2 eetlepels water
  1 mespuntje zout
  1 eierdooier
  1 eetlepel speculaaskruiden
  ½ theelepel kaneel
  1 mespuntje gemalen anijszaad
  Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat het deeg 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast. Vet de bakplaat in met boter. De helft van het deeg is goed voor één bakplaat pepernoten. Draai van de deegbal kleine balletjes ter grootte van een knikker. Leg de balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Druk elk balletje een beetje plat. Bak de pepernoten in 15-20 minuten gaar in een op 160°C voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen. Eet smakelijk !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top