VA – Heartattack Vol. 1

Het Zweedse Burning Heart Records bestaat tien jaar. In die tijd is het uitgegroeid tot een zeer relevant label en heeft het bands als The Hives, Refused, Millencolin en Randy een kans geboden door te breken naar een groter publiek. Het label functioneerde vaak als de perfecte kweekschool alvorens de bandjes werden losgelaten in de grote boze wereld van major platenmaatschappijen. Om deze heugelijke gebeurtenis te vieren brengen ze de puike compilatie-cd Heart attack Vol. 1 uit. Een fraai vormgegeven dubbelalbum voor een vriendenprijsje, propvol gestouwd met 38 nummers punkrock van de A-categorie. De eerste cd bevat 24 eerder uitgebrachte tracks van bekende en minder bekende Burning Heart bands. Het levert een mooie dwarsdoorsnee van wat er zoal voor moois uitgebracht wordt en toont aan dat er ook buiten Amerika nog steeds een hoop talentvolle punkbands staan te popelen om door te breken. Op de tweede cd worden we echt getrakteerd op 14 nieuwe nummers/projecten die speciaal voor deze gelegenheid zijn opgenomen. Randy knalt uit de speakers samen met NOFX‘ Fat Mike, Millencolin speelt een opvallende cover en zo heeft men nog een lading zeer vermakelijke extraatjes weten te regelen. Een erg mooie verzamelaar en een waardige bekroning van tien jaar noeste arbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top