Nathaniel Mayer – I just want to be held

Terwijl ik op mijn gemak de platenbakken stond door te struinen in mijn favoriete platenzaak, klonk er plotseling een heerlijk deuntje door de winkel. Een Tom Waits-achtige stem, met een heel eenvoudige soulvolle begeleiding. Navraag leerde mij dat het ging om Nathaniel “Nay Dog” Mayer in een versie van John Lennon‘s “I Found Out”. Een paar nummers later was ik verkocht en nam ik de cd mee naar huis. Nog nooit van gehoord, bovendien in de eerste plaats soul, dus een tikkie vreemd was het wel voor een gerontorocker. Maar spijt? Dacht het niet! Deze cd is precies wat het in de winkel al leek: een cd met fraaie korte songs – de hele cd is maar 35 minuten – met sobere begeleiding en een stem boordevol soul, ergens tussen James Brown en Tom Waits. De nummers zijn allemaal nieuw opgenomen, maar onder de nummers zit een van zijn eerste hits (uit 1963!) “Leave me alone”. Ook de productie en uitvoering zijn lekker simpel gehouden, met schel klinkende gitaarloopjes en geknepen orgeltjes alsof we nog in de vroege jaren zeventig zitten. Dat komt de sfeer op deze cd alleen maar ten goede. Nathaniel Mayer heeft zelf diverse manmoedige pogingen gedaan zijn carrière om zeep te helpen, waardoor dit pas zijn eerste volledige cd is. Snel aanschaffen dus, het zou ook zomaar zijn laatste kunnen zijn…

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven