Chevelle – This Type Of Thinking Could Do Us In

Ooit kwam ik via een simpel maar doeltreffend postje bij Low in aanraking met Chevelle. En het duurde niet lang voordat ik verslingerd raakte aan het toenmalige meest recente album Wonder What’s Next. Natuurlijk leek het allemaal wel erg veel op Tool en (vooral) A Perfect Circle maar er zijn slechtere inspiratiebronnen denkbaar. Het album is hier in huis dan ook kapot gedraaid. Twee jaar later is er nieuw werk in de vorm van This Type Of Thinking Could Do Us In. En wát voor een nieuw werk. Waar APC me teleurstelt met een afgeraffeld coveralbum en Tool waarschijnlijk nog een jaar of vier nodig heeft voor de volgende overtreffende trap, dendert Chevelle in volle vaart door en levert een van de beste rockplaten van het jaar af. Metalfundamentalisten mogen ze beschuldigen van het inslaan van een wat softere weg, ik ben laaiend enthousiast. Zanger Peter Loeffler heeft een fantastische strot en weet de muziek naar ongekende hoogten te stuwen. Welgeteld alle nummers zijn zo sterk dat ze de hele dag door mijn hoofd blijven spoken en ik na afloop van de cd sta te popelen voor de volgende draaibeurt. Onvoorstelbaar wat deze drie mannetjes voor een geluid neer weten te zetten en een talent voor componeren hebben. De teksten schurken tegen de poëzie aan en verhalen over de worsteling met het geloof, de strijd met innerlijke demonen en tragische liefdes. Mensen die ook maar een beetje van de wat stevigere rock houden kunnen dit werkje blindelings aanschaffen. En daarna samen met mij verlangen naar al het moois dat nog in het verschiet ligt.

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven