The Beakers – Four Steps Toward A Cultural Revolution

Ergens tussen de Gang of Four, Talking Heads, James Chance & The Contortions en de huidige generatie bands uit het rijtje The Rapture, !!!, Radio 4 en Spektrum zijn The Beakers verdwenen geraakt. In 1980 deden ze nog het voorprogramma van Gang of Four, namen een singletje op en een handvol tracks op compilaties en toen was het alweer over met deze band onder leiding van een Mark H. Smith (nee, niet Mark E. Smith). De zeventien tracks die verzameld staan op de CD Four Steps Toward A Cultural Revolution zijn de complete output van The Beakers. K-Records vond die output belangrijk genoeg om op CD uit te brengen en waarom ook niet? Ik geloof niet dat The Breakers een essentiële band was, daarvoor waren ze te kort op het toneel (van januari 1980 tot januari 1981) en zijn hun songs teveel van wisselende kwaliteit. Daar komt nog bij dat de geluidskwaliteit – sommige tracks zijn live opgenomen – zo mogelijk nog wisselvalliger is. Maar voor muziekarcheologen, samenstellers van verzamelplaten met de roots van de hedendaagse funkpunkers en DJ’s die het publiek verbaasd willen doen staan tussen The Rapture en Radio 4 staan er zeer interessante tracks op.


mij=K-Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top