The Futureheads – The Futureheads

The Futureheads - The FutureheadsHeel toevallig raakte ik een tijdje geleden in een café in gesprek met een jongen die bij de fijnste platenwinkel van Nijmegen werkt. Het zal u weinig verrassen dat dit gesprek over muziek ging. Na een tijdje veerde hij op en riep daarbij enthousiast: ‘The Futureheads! Jij moet naar The Futureheads gaan luisteren.’ Ik keek hem aan. ‘Ik zie het aan je, jij gaat het leuk vinden. Ik weet het zeker,’ voegde hij er nog aan toe en ik bedankte hem voor de hartstochtelijke tip. Omdat ik tot op dat moment maar zelden bij de fijnste platenwinkel kwam, durfde ik niet zo goed zomaar spontaan de dag erop naar binnen om de cd van The Futureheads te gaan bestellen. De jongen die me de tip gaf was namelijk ook gewoon nog eens heel erg leuk en hij zou eens kunnen denken dat… Ach, wat nou, ik stelde me aan. Iets na het krijgen van de tip liep ik zomaar spontaan de platenwinkel binnen en bestelde de cd. Bij de jongen. De cd moest nog geïmporteerd worden, maar een collegawinkel had ‘m nog, dus de volgende dag luisterde ik al naar de liedjes vol, energie en in hoog tempo, van deze jonge jongens uit Schotland die ook nog eens alle vier kunnen zingen. Dat doen ze zelfs zo goed, dat een aantal a capella stukjes soms een hele dag lang in mijn hoofd zitten. Erg? Nee hoor, helemaal niet. Ik krijg tegenwoordig tips van iemand anders van de fijnste platenwinkel. Maar de jongen had gelijk: ik vind The Futureheads heel erg leuk.


mij=679 Recordings

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top