Bonnie 'Prince' Billy en Matt Sweeney – Superwolf

Samenwerking in duo’s levert Will Oldham niet zijn beste CD’s op. De plaat die hij nu met Matt Sweeney (ex-Chavez, ex-Zwan) aflevert is daar geen uitzondering op. Het minst gelukt was wat hij onder de naam Continental OP samen met David Payo deed: sample-achtige experimenten die op hun best aardig zijn. De EP Almost Heaven met Rian Murphy en de Get on Jolly-CD uit datzelfde jaar met Marquis de Tren (aka Mick Turner van de Dirty Three) zijn halfslachtige pogingen, maar blijven dichter bij Will Oldham ‘normale’ songs. Kort door de bocht zijn dat zijn grotendeels lofi-liedjes voor gitaar, gezongen met zijn karakteristieke op breken staande stem. De ene keer giert een gitaar uit de bocht, de andere keer blijft het bij acoustisch getokkel. Bij het Superwolf-project is dat niet anders. Will Oldham schreef de teksten, Matt Sweeney verzorgde de muziek en samen zingen ze, Oldham meer dan Sweeney. Zonder Bonnie Prince Billy – het pseudoniem gaat nu al een fikse reeks platen mee – en zijn teksten en zang vrees ik dat ik de moeite niet zou nemen om Superwolf in zijn geheel te beluisteren. Geen beroerde plaat (“My Home Is The Sea” en ook “Bed Is For Sleeping” zijn voltreffers), maar het wachten is nu toch echt op een nieuwe eigen full-length. En dan niet zoals bij zijn vorige songs uit je eigen verleden nadoen, of, zoals bij Superwolf, teksten uit het verleden bewerken, maar een totaal nieuwe Bonnie Prince Billy. Of Palace, of Will Oldham of hoe hij zich dan ook noemen gaat.


mij=Domino / Munich

3 reacties

  1. ez

    tja, smaken verschillen enzo en over smaak valt niet te twisten (welzeker dus); Superwolf is erg goed, Will Oldham blijft niet stilstaan en dan zitten er weleens wat missers tussen maar daar hoort Superwolf zeker niet bij, erg goed dus.

  2. Will Oldham is een absolute held, maar ik vind Superwolf geen erg goede plaat. Daarvoor staat er teveel geneuzel op de plaat en te weinig dat het niveau van I See A Darkness, There Is No-One… of Arise, Therefore haalt. Maar de schuld daarvoor ligt m.i. bij Matt Sweeney.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven