La Kinky Beat – Made in Barna

Hopeloos verliefd was ik op haar. Stephanie. Maar ja, ze was wel een Française en natuurlijk niet meer dan een vakantievriendinnetje. Dus dat kon nooit echt wat worden tussen ons. Pinksteren voor de vakantie was ik naar Pinkpop geweest en had daar Mano Negra gezien. We hadden samen geweldige weken op de camping. Luisterend naar bandjes met Puta’s Fever en Patchanka – toen sleepte ik ook al overal mijn muziek mee naartoe – met allebei een oortje in vlak naast elkaar zittend. Ik stuurde haar nog vele brieven nadien. En kreeg ook brieven terug. Opeens stopte het en ik had geen idee waarom, maar het verdroot mij ten zeerste. Ik deed nog een ultieme poging en offerde voor haar verjaardag in februari mijn kekke Mano Negra T-shirt waar ik de blits mee gemaakt had die vakantie. Hoe dom kon ik zijn. Nooit hoorde ik iets van haar weer. Ach, het was maar een vakantievriendinnetje denk ik nu. Toch voelt het nog steeds ongemakkelijk om die Mano Negra cd’s te beluisteren. Niet raar dus dat ik het warm krijg bij de eerste klanken van La Kinky Beats’ Made in Barna. Een grote golf van herkenning. Flarden van beelden uit die vakantie drijven langs als ik mijn ogen sluit en me mee laat gaan op de opzwepende klanken van deze Spanjaarden. Opwindend als Mano Negra was met zijn potpourri van ska punk en reggae. Wel een geüpdate versie met bijvoorbeeld ook behoorlijk wat hiphop-invloeden. Vakantieliefdeleed slijt, maar dit soort zomerse klanken rijt oude wonden open. Het wordt weer tijd voor vakantie. Barna als bestemming lijkt me wel wat. Niet naar Stephanie, wel met mevrouw Storm. Die is liever.


mij=Kasba Music / LC Music

5 reacties

  1. Bokaal

    La Kinky Beat is enorm goed, echt 1 van mijn favorieten. Ik ben hard opzoek geweest naar de lyrics van deze band, want mn spaans is nou niet je van het en ik kan ze nergens vinden :(. Als iemand me hier aan kan helpen: post het hier aub! Mijn mailbox zit namelijk vol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven