The Magic Bullet Theory – Poems and Explosions

‘Gewoon een zonnebril opzetten en stoer doen’, zei de opperdespoot toen ik aan hem vroeg wat ik in ‘s hemelsnaam met dit plaatje aanmoest. ‘Ah’, dacht ik, ‘dat kan ik wel.’ En verrek, het hielp! Met mijn zwartomrande zonnebril betrapte ik mezelf erop dat ik zachtjes met mijn hoofd begon te bewegen. Samen met de jongens van The Magic Bullet Theory, vier Denen met allemaal verschillende achtergronden. Gelukkig weet ik maat te houden, zodat ik niet in de problemen kom als er opeens funky Browniaanse gitaarakkoorden voorbij komen, of als ik mee moet zwelgen met bekende bluesritmes, of als ik moet headbangen op Pearl-Jameske gitaarriffs, of als ik probeer mee te neuriën met Neil-Youngiaanse harmonieën, of als ik AC/DC-iaanse (glam)rock opeens waardeer, of als ik meeschreeuw op krijsende yeahs, of als ik meedans op seventies rock ‘n roll. De explosies uit de titel hoor ik wel, de tekst – de poems? – kan ik niet verstaan. Dat wil zeggen, niet zo gemakkelijk. The Magic Bullet Theory vindt het idee van ‘originele rock ‘n roll’ vast een paradox, op zijn minst een overschat concept. Maar ik zat daar maar, headbangend en wel. ‘Wat gebeurt hier?’, dacht ik. Het is niet helemaal mijn muziek, maar de mannen van The Magic Bullet Theory krijgen me wel mee. En dat mag gerust een prestatie heten.

Je kunt TMBT hier zien deze week:
14/01 2005 – Groningen (NL) De Beurs (EUROSONIC-FESTIVAL)
15/01 2005 – Den Haag (NL) Paard Van Troje
16/01 2005 – Rotterdam (NL) Nighttown


mij=Play/Rec / Bertus

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top