Red Lights Flash – Free…

Wanneer je de eer hebt voor File Under stukjes te mogen schrijven kom je regelmatig in aanraking met muziekjes die je anders misschien nooit gehoord zou hebben. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lekker punkend bandje uit Oostenrijk? Niet direct een land waar ik normaal gesproken echt mijn vizier op gericht zou houden. Geheel onterecht, naar blijkt. Hoewel ik, als eerder aangehaald, het jammer blijf vinden dat Europese punkbandjes niet wat meer in de moedertaal zingen, heeft Red Lights Flash met Free een zeer sterk plaatje gemaakt dat zeker wat aandacht verdient. Het is weer niet bijster origineel – wat is dat nog wel? – maar ik word nog steeds erg vrolijk van een album vol goede liedjes die vakkundig worden uitgevoerd. Geen onzinnige artistieke piepjes en kraakjes of ‘gemeende’ valse noten maar een simpel doch fraai staaltje vakwerk. De tournee met Anti-Flag en Good Riddance heeft duidelijk zijn sporen nagelaten, de rauwe en snelle nummertjes zijn goed gepolijst en knap verzorgd. Zo goed als de Amerikaanse voorbeelden is het misschien nog niet, wij kaaskoppen kunnen jaloers zijn want het is toch lang geleden dat er een schijfje van vergelijkbaar niveau vanuit ons eigen landje is uitgebracht. Leek het er tijdenlang op alsof de Europese tegenhangers van de West Coast punkrock allemaal uit Scandinavië zouden komen, gelukkig wordt er ook nog elders goed werk geleverd. Alleen dat verrekte Duitse accent, het blijft de grootste hindernis naar het grote werk. Ik zei het al eerder en zeg het nog eens: op cursus of lekker in je eigen taal zingen!


mij=A-F Records / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top