The Love Substitutes – Meet the love substitutes while the house is on fire

Het huis brandt. Op het podium staat een orkestje met Rudy Trouvé, Craig Ward en Mauro Pawlowski. Ze noemen zich The Love Substitutes en hebben een onderlinge connectie. Ze speelden c.q spelen alle drie – los van elkaar – gitaar in het Belgische dEUS. Rudy ging zijn eigen weg met o.a. Dead man Ray. Craig stapte na de zomer van 2004 uit de band. Mauro (o.a. ex – Evil Superstars) voegde zich vervolgens bij hen. Drie mannen op gitaar is echter teveel. Het werd opgelost door Mauro door te schuiven naar de drums. Voor de bas werd Bert Lenaerts aangetrokken. Deze supergroep is echter niet bij elkaar voor het geld. Nee, het kwartet is bij elkaar om de grenzen van de rockmuziek te gaan verkennen. Slechts 30% van de nummers is geschreven als ze de studio induiken. Hier verblijven ze naar het schijnt een kleine dag om er met de opnames voor de plaat Meet the love substitutes while the house is on fire uit te komen. De andere 70% is dan ook pure improvisatie. Het piept, het knarst, het ronkt, het vliegt uit de bocht, maar het komt allemaal weer ordentelijk bij elkaar. De zang c.q. het gesproken woord wordt op een natuurlijke wijze tussen de heren afgewisseld alsof het zo hoort. Het lijkt wel liefde, vurige liefde, liefde tussen mannen in een one day stand. De brandweer wil nog blussen, het is echter al te laat. De schijf is uit.


mij=Heavenhotel / Lowlands

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven