Visions Of Atlantis – Cast Away

Het was 24 november 2004, een metalavondje in De Kade stond gepland. In het voorprogramma van Epica speelde een Oostenrijkse band, genaamd Visions Of Atlantis. Hoewel het geluid vele malen beter afgesteld kon zijn(geluidstechnicus is ook een vak) zetten deze jonge gasten een energieke show neer. Daarnaast hadden (en hebben) ze een catchy song en powervolle videoclip “Lost” op muziekzender The Box die geregeld langs kwam (en nog komt). Ik was daarom ook zeer benieuwd hoe hun gehele en nieuwe album, Cast Away, zou klinken. En ik moet zeggen, eigenlijk boven verwachting goed. De cleane zang van de nieuwe zanger van de band, Mario Plank wordt goed tegenover de schone soprano zang van Nicole Bogner geplaatst. Geen directe hoofdrol dus voor de een of de ander, nee, een goed samenspel tussen beiden. Echter zullen ze wel gelijk als Nightwish-kloon beschouwd worden, doordat er vele overeenkomsten tussen beide bands zijn. Sommige nummers zouden zomaar van een Nightwish album afgehaald kunnen zijn. Gelukkig andere ook duidelijk niet, waardoor ze dus wel degelijk ook een eigen sound weten neer te zetten. Ze zijn weliswaar nog geen top of the bill, maar wat niet is zou bij hen zomaar eens kunnen komen.


mij=Napalm / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven