Blues Brother Castro

Blues Brother Castro is een live-ontdekking. Ik heb de band net gehoord in het Nijmeegse Doornroosje en ze klinken als een verpulverende kruising tussen de Thermals en Ash. Rawkkkk! Bijkans spelen ze hoofdprogramma Ghinzu weg, dat het met een gitarist minder moet doen dan normaal.
Lekker gitaarspelen!
Ik tref de band en roadies rond half één, ze zitten met breed lachende gezichten aan de blikjes Dommelsch in de hal na te praten. Ik bedank ze voor het fijne optreden en krijg spontaan ook wat bier aangeboden.


mij=Door Stonehead, foto's als altijd door hem.
Ik heb eerder op de avond mijn eerste bandinterview gedaan met Ghinzu, wat een beetje moeizaam ging vanwege de taalbarriere. En ik had een wazig gesprek met hun gitarist over Rammstein. Nu doe ik dat gesprek nog eens over met de mannen en de dame van Blues Brother Castro
Gitarist Tjeerd Meindersma: 'Rammstein is ok. Ze hebben zo'n ongelooflijk goed nummer, hoe ging het ook weer…' (begint Engel te fluiten) 'hm nee, ik bedoel eigenlijk een ander nummer.'
Bassiste Mila van de Wall: 'Rammstein is cool.'
Mijn favoriet is Wollt ihr das Bett in Flammen sehen. Met dat geweldige intro van anderhalve minuut…
Tjeerd: 'Nu hebben wij ook al een wazig gesprek over Rammstein.'
Beetje spelen op je bas.
Korte vraag: hoe vonden jullie Ghinzu?
Zanger Leon Caren: 'Kort antwoord: Leuk! We doen nu een toer van vijf optredens met ze samen. Ze zijn vriendelijk en het bevalt erg goed.”
En hoe ging jullie eigen optreden?
Mila: 'Wel ok, ik vond het nog een beetje mat. Je kunt er de klok op gelijk zetten bij ons, dit was een soort gig-after. Op Noorderslag raasde het bloed echt door je lichaam, het sfeertje was er, iedereen ging er helemaal voor. Het was gewoon perfect.' (straalt) 'Deze zaal had dat vanavond niet.'
Leon: 'Er brak een snaar, dat was vervelend. Als dat nou in het een-na-laatste nummer gebeurt, dan is het een soort climax, maar dit was tijdens het tweede. Ach, volgende keer ram ik gewoon die zaal weer plat.'
Jullie hadden weinig tijd voor het soundchecken.
Leon: 'We hebben er 3.5 uur over gedaan om vanuit Amsterdam hierheen te komen, en we konden eerst Doornroosje niet eens vinden. We reizen vannacht weer terug, dan moet ik om iets over drie in bed kunnen liggen.'
Mila, later: 'Het gaat echt geweldig goed. Blues Brother Castro begint echt op een bedrijf te lijken. Iedereen is er fulltime mee bezig. Nouja, op Leon na dan.' (grinnikt) 'Het is heerlijk, maar wel intensief.'
Hoezo Leon, wat doe jij dan?
Leon: 'Ik werk er nog naast, ik ben het aan het afbouwen. Een avond per week in een bar in Amsterdam.' (trekt een vies gezicht) 'Maar ook ik heb het druk.'
Noorderslag
Wat was dat nummer in het midden, met die breaks? Dat vond ik erg goed.
Gitarist Tjeerd Meindersma: 'Ja, fijn is dat he? Grappig, want dat vindt onze zanger eigenlijk maar niks. Het is een nieuw nummer, voor onze volgende cd. “Said it so”, heet het. Als één bandlid een nummer klote vindt, nou ja, jammer dan, dat kan gebeuren. Maar twee is teveel, dan doen we het niet. Nummer zes van de cd bijvoorbeeld (“Want To”, stn), die doen we niet meer.'
Wanneer komt die volgende cd?
Tjeerd: 'We gaan nu eerst wat toeren in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en als het kan willen we heel graag nog optreden in Zagreb.' (Een van hun naar eigen zeggen beste optredens was daar, stn) 'Dan een paar maanden vrij, in september willen we de volgende plaat opnemen en die moet dan in oktober uitkomen. We hebben eerder al in Engeland en Kroatie getoerd, maar toch ben ik benieuwd naar de nieuwe toer. Dat je zo'n Zwitser vraagt, wat vond je er nu van? en dat-ie dan antwoordt “Ik ben neutraal…”'
Komt allemaal wel goed.
Tjeerd: 'Nu verwoord je zo'n beetje de bandinstelling.'

Blues Brother Castro en Ghinzu zijn nog samen te zien op 28 januari in 013 (Tilburg), op 12 februari in 't Beest (Goes) en op 18 februari in de Mezz (Breda).

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top