Adriaan Alsema & The Good-looking Intellectuals – Sexybunnylove

Begin jaren 90 ging ik op zeilvakantie. Het schip vertrok in Vlissingen. We zouden naar Isle of Wight in Engeland varen. De eerste dagen was er teveel wind. De schipper mocht niet vertrekken. De dagen hierna viel de wind stil. Op de dieselmotor voeren we langs de Belgische kust. Ik bleek niet tegen diesellucht te kunnen. Er spoelden die dag vreemde dingen op het strand van Knokke aan. Na een kleine week kwamen we bij Duinkerken om de dag eindelijk hierna de oversteek naar Engeland te maken. Dit was geweldig. Het schip naderde Engeland met haar prachtige krijtrotsen, maar kon door de ongunstige windrichting niet naar bakboord. Het moest de haven van Dover aandoen. Ons kon het weinig schelen, want we hadden toch maar mooi Engeland bereikt. Het bleek een geweldige kust te hebben om langs te varen. Ik moest hieraan denken toen ik de achterkant van de debuutplaat Sexybunnylove van het Haarlemse Adriaan Alsema & The Good-looking Intellectuals bekeek. Op de achterkant staan (jawel!) krijtrotsen. De muziek klinkt als de soundtrack van mijn oversteek over het Kanaal. De zes uitgesponnen lo-fi-nummers worden gedragen door een gitaargeluid dat dan weer intiem is en dan weer onverwacht stevig rockend tevoorschijn komt. De muziek gaat op en neer zoals de golfslag varieert. Het gesproken woord klinkt als een schipper die weet waarheen hij zijn schip wil hebben. Misschien is dit wel iets voor het File Under-bedrijfsuitje.


mij=The Irrational Library

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top