Magnapop – Mouthfeel

Toen ze een jaar of twee geleden plotseling terug bleken te zijn en een tourtje deden als voorprogramma van Caesar, leken meer mensen afgekomen op Ruthie Morris en Linda Hopper (iemand geïnteresseerd in hoe die twee heren heetten? Nou dan!) dan op de hoofdact. En nu, twee jaar later (Linda Hopper verzekerde dat het september 2003 zou worden), ligt dan eindelijk hun vierde plaat in de winkels. In de VS, dat is. Want in Nederland schijnt Mouthfeel alleen via de import verkrijgbaar te zijn. Schande oh schande, want vrolijker punk- of indieliedjes zijn er nauwelijks gemaakt in de eerste helft van de jaren negentig. Nu weet ik ook wel dat hun debuut, Magnapop, gevolgd werd door twee platen die kwalitatief steeds weer ietsje minder waren, maar toch. Volgt Mouthfeel deze dalende lijn dan ook, is uw vraag? Nou, ik heb geen idee. Althans: een objectieve opinie kan ik nauwelijks geven. Nee, Mouthfeel is niet zo goed als hun debuut, maar komt wel in de buurt. Verder is het koning nostalgia die regeert nu ik weer een nieuwe plaat van Magnapop in handen heb. Zou er dan geen platenbaas zijn die dat gevoel herkent? Nu nog een paar optredens in Nederland komen doen, dan ga ik nadenken over welke plek Mouthfeel in hun oeuvre inneemt.


mij=Daemon / Import

7 reacties

 1. Het is inderdaad moeilijk een lijn door te trekken die acht jaar is onderbroken. Je zou kunnen zeggen dat het als van ouds klinkt, want de sound is hetzelfde gebleven. Wereldschokkend kan het dus nooit zijn, maar een lekker plaatje is het wel.

 2. Ginny

  Magnapop? Man, ik zag ze weer, na zo veel jaar, in Maaseik. JIIIIIIIIIHHHHHAAAAAAAAAAAAAA! Werd er spontaan vrolijk van. Of ze op me kunnen rekenen als ze in Sittard optreden? Wat dacht jij?!

 3. ian

  Ja wel lastig dat de cd moeilijk te krijgen is zeker als ik er 20 april ga kijken in burgerweeshuis. OOk de torrent ligt er steeds af.Maar ze zullen wel veel van hun oude numers spelen. Hoop ik dan maar

 4. oosie

  Magnapop is geweldig! heb ze meerdere keeren live gezien en blijft kicken. come on ruthie us that guitar.vooral het nummer snake het einde daarvan is geweldig. Wordt tijd dat ze weer eens in nderland gaan spelen een dan niet na een band(live get so much easy’r when you’re stoned) Maar als hoofd act.
  It keeps me here it feels like the same and it never changes. “born a rocker die a rocker”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven