Eleni Mandell – Afternoon

Ik heb sinds een twee weken een nieuwe vriendin. Nee, mevrouw Storm is de deur niet uitgezet. Bovendien was mevrouw Storm zelf lange tijd mijn vriendin naast dè vriendin. Dus ze heeft niet zoveel te willen. En meestal keer ik ‘s avonds braaf weer richting Zwollywood om aan te schuiven bij het diner met de twee juniors. Mijn nieuwe vriendin reist wel steeds mee de afgelopen twee weken. Gelijk al als ik de deur uit stap staat ze me op te wachten. Meestal – nu ik er wat langer over nadenk moet ik hier eigenlijk altijd van maken – voert zij het woord, maar soms is het ook wel even stil. Dat praten doet ze overigens heel zingerig en met verschillende klankkleuren. De ene keer klinkt ze als PJ Harvey, maar soms ook als Chrissie Hynde of Kristen Hersh. Als ze stil is, dan is er altijd nog de muziek hoor. Dus echt stil wordt het nooit. En dan kijken we elkaar aan en genieten we even samen van de muziek. “Heb ik geschreven”, zegt ze dan. Ik moet dan altijd een beetje lachen. Want ik geloof het eigenlijk niet. Dan pest ik haar nog een beetje door te zeggen dat ze toch een alt. country-meisje was? Dan wordt ze een beetje opgefokt, pakt ze gelijk haar gitaar om te bewijzen dat ze het echt wel is. Rocken, relaxen, soulen, jazzen en ook nog even alt-countryen. Ze doet het met speels gemak. Ik houd van mijn nieuwe vriendin en verwacht dat ze me zo bij de uitgang wel weer op staat te wachten.


mij=Trocadero / Sonic

2 reacties

  1. Jan Hut

    Ik heb stukjes van de cd gehoord bij platenzaak Elpee in Groningen. Was prachtig. Ben net terug uit New York en daar vond ik de cd te duur. Ga de cd dus nu maar gewoon hier in Nederland kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven