Ross Curry – Hopes Springs Eternal

Misschien denkt u wel eens, wat een samen geraapt zooitje dat File Under. Het is uw goed recht dat te denken. Want het is ook een zooitje allegaar dat opereert vanuit alle hoeken van het land. Achter de schermen is het echter een behoorlijk hecht collectief. Daar zorgt een levendige mailinglist voor en een gezamenlijke afkeer van bepaalde groepen. Bovenaan die hatelist staat Live. Die steken er echt met kop en schouders bovenuit. In de top tien staat ook Acda & de Munnik. En hoog. Ik zal u besparen wat er intern geschreven wordt over deze acts. Ross Curry staat niet in deze lijst. En zal daar ook niet in komen. Maar ik schrok wel toen ik las dat hij de rol van Lenny in de musical Ren Lenny Ren van Acda & de Munnik vertolkt. Ik probeer er niet aan te denken terwijl ik naar zijn derde – de tweede ligt overigens nog steeds ergens boven op een plank te verstoffen – solo-cd Hope Springs Eternal luister. Dat kost me niet al te veel moeite, want met fröbel Kleinkunst heeft het gelukkig weinig te maken. Curry heeft nog immer de imposante strot die hij ook had bij Spo-Dee-O-Dee. U weet wel van de plaat Second Coming (met Dalmatiër op de voorkant) of van de Villa 65 Volume 1 cd waarop Spo-Dee-O-Dee het mooie “Colours” deed. Hope Springs Eternal doet me denken aan de akoestische plaat die The Black Crowes nooit opnamen. Rauw en puur en daardoor misschien af en toe een beetje over het randje. Maar als het de zoete stem van Marjolein van der Klauw (Powderblue) om de hoek komt kijken in drie tracks gebeuren er mooie dingen.


mij=SIN Music / Eigen Beheer

3 reacties

  1. Aah ! Daar is ie dus gebleven, onze ouwe Currymans. Persoonlijk vond ik zijn ‘Shamus’ project nóg leuker – dat kan bijna niet – dan Spo.dee.o.dee (jaja, volgens de overlevering moeten het toch echt puntjes zijn ipv streepjes). Doolally was een prachtplaat, met Simple Song als hoogtepunt. Zoekt en gij zult vinden. En anders kan ik ‘m wel voor u rippen 🙂

  2. Mireille

    Ik vind dat hij het geweldig heeft gedaan bij Acda & de Munnik. Zelfs een nummer van hen bewerkt: today i went walking (helaas niet uitgebracht) Hope springs eternal cker wel mijn favo nummer, mooi hoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven