Sage Francis – A Healthy Distrust

Het blijft fascinerend om te merken op hoeveel verschillende manieren woede zich laat kanaliseren. Zijn normaal gesproken de hardcore en metal de meest logische uitlaatkleppen voor kwade meneren, Sage Francis heeft de moderne hip-hop gekozen als vehikel. Op zijn tweede officiele album – A Healthy Distrust – wijkt hij wederom af van de geijkte paden die dit muziekgenre zo kenmerken. Niet alleen is hij een keurige whiteboy, zijn muziek bevat ook geen stoere praat over bitches, nigga’s, ghetto’s of AK-47’s maar diepe politieke boodschappen die de luisteraar meer dan eens aan het denken (moeten) zetten. Eigenlijk is Sage eerder een originele punker met een afwijkende muzieksmaak. Zijn teksten zijn poetisch van aard en worden met zoveel overtuiging en agressie gebracht dat ik bij de eerste luisterbeurt totaal overrompeld werd. Wat kan deze man fel uit de hoek komen! De Boodschap wordt met zoveel passie en kracht de boxen uitgeslingerd dat de woorden soms een beetje ondergesneeuwd raken. Nu is dat op zich niet zo’n probleem, aangezien Europeanen zich in het algemeen waarschijnlijk iets minder aangesproken zullen voelen door Sage’s politieke stellingname. Muzikaal valt er gelukkig meer dan genoeg te smullen. De raps herinneren aan Rage Against the Machine in haar beste dagen, terwijl de beats origineel zijn en een opzwepende flow hebben. Een bijzonder album dat aanzet tot zowel denken als dansen.


mij=Epitaph

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven