The Chris Stamey Experience – A Question Of Temperature

The Jimi Hendrix Experience zocht in de jaren ’60 d.m.v. het experiment de grenzen van de elektrische gitaarmuziek op. Niet slim dus voor The Chris Stamey Experience om bij mij verwachtingen los te maken met zo’n bandnaam. Nog minder slim is het om na anderhalve minuut en welgeteld één nummer eigen werk vijf (!) covers te gaan spelen, waaronder de bij mij reeds bekende nummers van Cream (Politican) en Television (Venus). Hierna volgen vreemd genoeg toch nog acht eigen nummers. Producer Chris Stamey lijkt echter teveel van de popmuziek te weten om nog origineel te kunnen zijn. Er zijn wel erg grote gelijkenissen met The Beatles, Little River Band en The Kinks. Ooit verdiende hij zijn sporen in bandjes als the dBs en Sneakers, maar de afgelopen tien jaar leerde hij bandjes alleen maar als producer kennen. Toch meende hij nog met een schijf te moeten komen, waarvoor hij zelfs Yo La Tengo regelde als begeleidingsband. Hoe mooi en strak het allemaal ook gespeeld en geproduceerd wordt, de originaliteit en samenhang is hier ver te zoeken. Op de bonustrack – na de aangekondigde bonustrack – is er dan nog even een eenmalige originele opleving. Was het allemaal maar zo. Nu kan ik Stamey alleen maar adviseren om het maar bij het produceren te houden. Are you Experienced? Echt niet!


mij=Yep Roc / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven