The Howling Hex – All-Night Fox

Neil Michael Hagerty kennen we vooral als voorman van het ter ziele gegane Royal Trux. U weet wel, dat vileine en vunzige broertje van de Jon Spencer Blues Explosion, dat nog meer grotestadsvuil in zijn muziek stopte en zich nog minder gelegen liet liggen aan de structuren en stilzwijgende regels van blues en rock. Na een stapeltje soloprojecten – onder andere als Neil Michael Hagerty & Howling Hex – lijkt The Howling Hex de naam voor zijn nieuwe band te zijn. En hij gaat op All-Night Fox verder waar hij mee bezig was: het aan de kant schuiven van min of meer vastliggende wetten en structuren zonder de geest van blues en rock kwijt te raken. Of het nu een poging is om een kroegstamper te maken, zich te wagen aan een soort sixties freakbeat of de blues binnenste buiten te keren, de basis blijft vet en vunzig groovende bluesrock. Daar overheen kronkelen zich gitaarlicks die doen alsof ze niet bij de songs horen, maar zich ondertussen vastzetten in je hoofd. The Howling Hex klinkt niet zo allesverplettend vet als Royal Trux, maar maakt wel indruk. En Captain Beefheart knikt instemmend mee.


mij=Drag City / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven