The Moaners – Dark Snack

Voordat je het verschijnsel van opgepunkte bluesduo’s als veel te 2003 ter zijde gaat schuiven, moet je eerst Dark Snack van The Moaners eens beluisteren. Ze inderdaad niet de eersten die deze bandvorm bedacht hebben en na The White Stripes met Meg White en De Straaljagers met Barbara Stok op drums ook niet de eersten met een vrouwelijke drummer. Hier hebben we zelfs een full-female combo in de CD-speler, want ook de zingende en gitaarspelende helft van het duo is een vrouw. In een niet al te lang verleden maakte Melissa Swingle furore als frontvrouw van country-noircombo Trailer Bride, waar we in het slotnummer van Dark snack, “Chasing the Moon” nog even aan herinnerd worden (al is het maar vanwege het ijzingwekkende geluid van de zingende zaag). In de andere elf nummers van Dark snack horen we furieuze en toch inventieve drums, ranzige gitaren opgefokt (maar soms ook merkwaardig onderkoeld) zangwerk en maar een enkele keer een standaard bluesriff. Absolute hoogtepunten zijn de bewerking van House of the rising sun, hier getooid met de titel Paradise club en het knarsend-maar-coole “Water”. Niet het eerste bluesduo dat je gehoord hebt, maar misschien wel de beste. In elk geval de beste van 2005-tot-nu-toe en een van de eerste kandidaten voor de jaarlijst 2005.


mij=Yep Roc / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven