A Brand – 45 RPM

Misschien is het wel zo dat er zoiets bestaat als een ideaal draaimoment. Dat zou dan zoiets moeten zijn als het beste tijdstip om een cd aan te zetten. Zo werkt het bijvoorbeeld absoluut niet als je bij het opstaan naar buiten kijkt, constateert dat de zon uitbundig schijnt, en besluit Tindersticks op te zetten. Dat kan dus niet en dat moet u dus niet doen. En zo werkt het ook niet om een cd van mijn Limburgse vrienden van Rowwen Hèze aan te zetten als het buiten donker is en sneeuwt. En zo werkt het kennelijk ook niet a;s je de nieuwe cd van A Brand, 45rpm, probeert te draaien in de winter. U weet wel, winter, als het buiten vroeg donker is en de zon zich niet laat zien. U mag mij geloven als ik zeg dat ik het heb geprobeerd. Een hele maand lang heb ik geprobeerd te bedenken wat ik van 45rpm vind en ik kwam er niet uit. Maar zodra vorige week de zon begon te schijnen gebeurde er iets magisch. Ik vond “het ideale draaimoment” uit. En ik was trots op mijzelf. Ik het u even uitleggen: zet uw tuin- of balkondeuren open, op een fijne, zonnige lentedag. Vervolgens zakt u onderuit en laat u uw hoofd meedeinen op deze fijne mix van electrodeuntjes en stoere mannen met gitaren. U ziet ze bijna door de kamer dansen. Een lentebriesje doet u huiveren, of was het de muziek? De stoere mannen staan met hun rug naar het publiek en opeens klinken de gitaarrifjes die u al duizend keer gehoord hebt fris, vernieuwend en fruitig. Een voor een draaien de mannen zich op en voor u het weet is de cd afgelopen. En zet u hem nog maar eens op. Wonderbaarlijk.


mij=Lowlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven