Half-Handed Cloud – Thy is a Word + Feet need Lamps

De ‘Thy’ uit de titel van dit album verwijst inderdaad naar diegene die normaal met een hoofdletter wordt aangeschreven. De teksten op Thy is a Word + Feet need Lampsstaan eveneens bol van verwijzingen naar bijbelse gebeurtenissen en de daaruit afgeleide wijsheden. Is John Ringhofer in de Here? Sure thing, maar dat staat de lol van het luisteren niet in de weg! Met de hoge stem van Ringhofer, de snelle tempi waarin hij zingt en heerlijk wispelturige melodietjes leg ik in ieder geval nooit de link met andere evangelisch aangelegde muziek. Waarschijnlijk door de vrolijkheid van de liedjes, en misschien ook omdat er (onbedoelde?) humor inzit (“Grandfather Foreskin”)! Qua muziekstijl is ‘ie wel wat verwant met Gruff Rhys op solotour, ook hier wordt een heel speelgoedmuziekarsenaal aangesproken om de weirde liedjes nog verder op te vrolijken. Zoals bijna gebruikelijk op producties van Asthmatic Kitty, spelen ook hier weer wat labelgenoten mee, goede vriend Sufjan Stevens verzorgt het drumwerk. Mooi en verslavend is het melodietje van “Animals are Cut in”. Waarom zijn die albums (drie stuks tot nu toe) steeds rond het halve uur, zo vraag ik me wel af. Er zijn zelfs liedjes bij van minder dan een minuut. Het volgende album mag van mij best wat langer. Zelf heeft Ringhofer geen vraagtekens meer. Zijn weg wordt immers geleid door de Heer…


mij=Ashmatic Kitty / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven