Audible – Sky Signal

Het fijne van internet is dat je, gewapend met een creditcard, eigenlijk alle cd’s die je wilt hebben kunt kopen. Helemaal bij de huidige dollarkoersen is het zelf invoeren van cd-tjes van kleine, niet in Nederland gedistribueerde, labels of bands niet eens zo gek duur. Tot voor kort gold dit ook voor de releases van Polyvinyl. Ze waren, voor zover ik weet, alleen te vinden in de winkels die ook zelf aan import deden. Helaas lijken dat er steeds minder en minder te worden. Gelukkig kun je de albums van Polyvinyl nu wel zelf krijgen in Nederland. En dat is fijn, want op Polyvinyl zitten leuke indie pop/rock bandjes als Mates of State, Aloha, Owen en Ida. En ook Audible dus. Sky Signal is hun eerste niet wereldschokkende, maar wel fijn wegluisterende album. Audible bestaat al een tijdje, maar het duurde even voor hun eerste volledige album er was, omdat Mike Kennedy en Jim Kehoe ook druk waren met matt pond PA. Daar hebben ze nu geen last meer van. Zanger, frontman én drummer Mike Kennedy heeft een stem uit het straatje Elliott Smith. Beetje hees, beetje fluisterend. Daardoor krijgen de liedjes van zijn hand logischerwijs ook een Elliott Smith-feel. Wat nog eens extra versterkt wordt door de gelaagdheid van de vocalen in de produktie. Toch wordt Sky Signal nergens zo moody als Smith wel eens pleegt te zijn, al zou je op basis van “Chase The Kids Away” best anders kunnen denken. Audible klinkt een stuk blijer en gaat in haar liedjes wat meer de kant op van The Shins en af en toe zelfs richting de laatste albums van The Get Up Kids.


mij=Polyvinyl / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven