Elliott Murphy – Never Say Never

Never Say Never The Best of 1995 – 2005 and more is de vijfde verzamelaar van de al sinds 1973 platen uitbrengende Elliott Murphy. Bij deze collectie van veertien songs zit als ‘more’ een DVD verpakt. Waaraan we dit presentje te danken hebben? Aan het vakmanschap en de ausdauer van songsmid Elliott Murphy. Hij is geen groot zanger – hij heeft een aangenaam soort anonieme stem – maar liedjes maken kan hij. Hij schrijft ze aan de lopende band (27 platen in 32 jaar!) en in de traditie van de Tom Pettys en andere tegen de pop aanschurkende singer-songwriters. Speciaal voor deze verzamelaar werden titelsong “Never Say Never”, “My Father’s House” de feeststamper-met-droevige-ondertoon “Dirty Old Man” en “Long Time Coming”opgenomen. Op de DVD staat een eindeloos lijkende reeks foto’s, vijf live-tracks en twee videoclips. Never Say Never is dan ook de 27ste (!) plaat van Elliott Murphy. Aangename en meestal zeer kundige liedjes die helaas lang niet altijd een deuk in mijn pakjes boter kunnen schieten. Maar wel altijd prettig om als auto-CD bij je te hebben, al is het maar om mee te brullen met licht tot zeer pathetische sing-songliedjes als “Green River” en “Ground Zero” (het goed gezongen Frans komt niet uit de lucht vallen: Elliott Murphy woont al sinds jaar en dag in Parijs).


mij=Lastcall / Wagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven