James LaBrie – Elements of Persuasion

Minister De Graaf kan nu, na zijn aftreden, misschien troost vinden in het nieuwe solo-album van James LaBrie. Het centrale thema op Elements of Persuasion is namelijk hoe de mens zich in het leven laat beinvloeden door factoren van buiten, ofwel door ze te omarmen, ofwel door zich ertegen te verzetten. Dit album, LaBrie’s derde nadat de eerste twee verschenen onder de naam Mullmuzzler, is door LaBrie geschreven met toetsenist Matt Guillory en technicus Brian Wherry. Dat, en het feit dat zijn Dream Theater-maatjes niet op deze cd te vinden zijn, maakt dit meer dan een Dream Theater-cd zonder Dream Theater. De muziek is veel meer rechttoe rechtaan dan gebruikelijk bij LaBrie’s eigenlijke bandje, zonder overigens te vervallen in rockstampers. Het is powermetal, met uiteraard volop mogelijkheden voor LaBrie om zijn vocale kunnen te tonen. Maar waar bij Dream Theater de breaks je om de oren vliegen, wordt op deze cd meestal gekozen voor stevige, staccato gitaarmuren en dat is nogal een verschil. Een goede keuze, wat mij betreft. Voor een Dream Theaterplaat hebben we Dream Theater nog, nietwaar? Op zijn tour zal LaBrie om die reden ook geen DT-songs spelen. Dat LaBrie een van de veelzijdigste zangers in het genre is bewijst hij hier nogmaals. Ruige, bijna Hetfieldachtige zangpartijen, opbouw van spanning met bijna gefluisterde vocalen, stevige en heldere uithalen, het zit er allemaal in. Voor mij komen de composities net iets te kort om bij de echte top te horen, maar LaBrie en zijn maatjes mogen trots zijn op deze release. En De Graaf kan zich vast vermaken met songs als “Undecided”, “Crucify”, “Lost” en “Alone”….
We hebben vijf exemplaren van Elements of Persuasion van de paashaas gekregen om weg te geven. Klik hier om te zien hoe jij er één kunt winnen.

Op dinsdag 26 april treedt James LaBrie op in 013 in Tilburg


mij=Inside Out / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven