HGH – Miracle Working Man

Het nieuws kwam deze week als een donderslag bij heldere hemel. Hakon Gebhardt, drummer van Motorpsycho en zanger/jo-met-de-banjo in HGH heeft Motorpsycho verlaten. Precies in deze week moest ik mijn recensie inleveren van deze HGH-cd, het countryproject met Geb en vrienden. Als rasechte psychonaut was ik dan ook behoorlijk geschrokken van dit nieuwtje. Ga maar na: waarom zou de in mijn optiek beste rockdrummer de beste live-band van de laatste jaren verlaten voor zijn country-hobby-orkestje? Begonnen de oren toch teveel te piepen? Hoe het ook zij, Miracle Working Man is een bijzonder opgewekt plaatje vol prettig weghappende country. Echte country in dit geval, niet zoals bij The International Tussler Society (dat andere overkoepelende Motorpsycho-project) country versneden met seventies-rock en Allman Brothers-escapades. Nee, echte hillbillie-deunen vol akoestische gitaren en banjoklanken. Daarmee wordt de luisteraar geplezierd op deze schijf. Luchtige melodietjes, mooie koortjes en ironische teksten. Lekker zomers. En geen spoortje rock dus. Maar toch knaagt het. Het moederschip zit nu zonder drummer terwijl de voorbereidingen van de nieuwe plaat al in gang waren gezet en de olijke drummer gaat op de country-toer. Iets in mij zegt dat dit niet klopt. Hoe gaat Motorpsycho nu verder? Gaan ze ook verder? Volgens het persbericht wel, Bent en Snah gaan gewoon door. En die nieuwe Motorpsycho-plaat? Gaat die dit jaar nog komen? De tijd zal het leren. In de tussentijd zullen we het moeten doen met dit vrolijke tussendoortje.


mij=Stickman / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven