Madrugada – The Deep End

Kijk daar is Sivert! Sivert, de grote Noorse zanger met de stem die dieper gaat dan het allerdiepste fjordenmeer. Waarop sta je te wachten Sivert? “Ik wacht op mijn vriendjes, we gaan er weer eens eventjes tussenuit. Hoewel ik me in m’n eentje ook best goed kan vermaken, kijk ik hier toch iedere keer enorm naar uit!” Zozo, Sivert, je hebt zo te zien alles heel erg goed voorbereid! Ik zie jachtgeweertjes, vishengeltjes en zelfs mountainbikes. “Ja,” knikt onze Sivert een beetje gespannen, “want ik weet nog niet zo goed wat we moeten gaan doen.” Je kunt toch lekker op die mountainbikes over het Noorse landschap heen gaan rauzen? “Dat hebben we de vorige keer ook al gedaan en ik heb er nu niet zoveel zin in.” Ay, wat jammer Siver. Ik vond dat wel leuk, lekker rauzen. En vissen? De meren zijn hier zo onpeilbaar diep, dat het op ‘t allerdiepste punt wel nacht lijkt. Je kunt volgens mij rekenen op een goede vangst. “Natuurlijk, maar ik ben bang dat we de meren al hebben leeggevist.” Dan kun je altijd nog de bergen intrekken. Met je vriendjes op jacht gaan en ondertussen naar grote hoogten stijgen. Ik heb gehoord dat er in de bossen genoeg wild rondloopt. Je kunt volgens mij rekenen op een succesvolle jacht. “Ach, ik ben bang dat we ons kruit al hebben verschoten,” zucht Sivert, “misschien gaan we wel gewoon een beetje met ons bootje ronddobberen.” Tsja, Sivert, dan vrees ik toch dat het deze keer vlees noch vis wordt.


mij=Virgin / EMI

10 reacties

 1. jan

  verkeerd gegokt. grote verschil is dat ik r.e.m. al lang en breed kende (’89) dus dan heb je een wat groter referentiekader. maar het overbodige danwel irritante heb ik aan deze plaat nog niet ontdekt. ieder z’n meug.
  (zeg maar je hoor, trouwens)

 2. madr. natuurlijk een topcd,around the sun ook een topper ,niet meer verwacht van rem!
  madrugadaa moet alleen niet meer gelijk met beth hart optreden wat een dilemma ! mijn vrienden wilden me naar beide concerten meenemen als dat nu een s beter geregeld wordt door die tourmanagers !!!!!

 3. als enorme liefhebber van industrial silence en nightly deseases maken jullie me een beetje bang voor deze plaat …
  maar aangezien dit een soort weblog is en daar van ons nederlanders wordt verwacht dat we alles afzeiken, kan het nog wel eens goed meevallen … ik ben nog altijd erg benieuwd!

 4. Ik heb m ns van voor naar achter geluisterd …
  En die gasten zijn op deze cd veel te bang om iets fout te doen! Veel nrs zijn daardoor de magie kwijt. Wat een wereld van verschil met de sublieme melodieën van Industrial Silence… Het is een beetje verzopen in een conservatorium-rock-sousje. Het is grotendeels inderdaad gewoon een overbodige plaat. Met een aantal mooie nummers erop, dat wel, maar ook die zijn veel te routinieus opgenomen. Ik mis de soul die industrial silence uniek maakte …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven