Kino – Picture

Ik weet niet of de komst van Inside Out er mee te maken heeft, maar sinds deze platenmaatschappij de grootste in sympholand is geworden, schieten de hobbyprojectjes als paddestoelen uit de grond. Al dan niet geïnitieerd door mister Inside Out, Thomas Wabber, zelf. Kino is ook zo’n project. Transatlantic hield ermee op omdat Neal Morse in de Here geraakte, en Thomas Wabber vroeg zo eens aan Pete Trewavas, in het dagelijks leven bassist van Marillion, of hij nog plannen had. Nou, dat had Pete. Hij wilde wel eens samenwerken met John Beck (van It Bites faam). “Dat komt goed uit”, zei Wabber, “want onder Inside Out’s vleugels zijn Beck en Mitchell (Arena} bezig om het een en ander op te zetten”. Één en één zijn dan al snel drie en, met Chris Maitland (ex-Porcupine Tree) erbij, als snel vier. Die vier noemden zich dus Kino en hun eerste werkje, Picture, ligt nu in de schappen van uw locale platenboer. Edoch, in weerwil van bandleden en label is het geen echte symfoplaat. Nee, het is een verdomd goede powerpopplaat met symphorandjes. Denkt u aan een Jellyfish/Falkner. Denkt u aan een Kevin Gilbert. En denkt u zelfs aan een Brendan Benson, die onlangs hier ook al langs kwam. Mooie liedjes dus, redelijk toegankelijk maar met meerdere lagen. En bij de sympholaag moet u aan It Bites denken. Althans ik wel. En vaak ook, want de plaat is mijn cd-speler niet uit te branden…

Kino speelt de komende dagen hier:
13.03.2005 NL-Zaandam – De Kade
15.03.2005 NL-Zoetermeer – De Boerderij
19.03.2005 B-Verviers – Spirit Of ´66


mij=Inside Out

2 Comments

  1. Prachtige avond in De Boerderij. Snoeihard geluid, geregeld door een onkundige geluidsman. Een dampende Trewavas die schijnbaar nog wat energie over had na het Marillionweekend. Kino was overigens het voorprogramma van Spock’s Beard (ook erg aardig, naar wij dachten). Hoogtepunt: Loser’s Day Parade natuurlijk !

  2. Spock’s Beard is zeker niet onaardig Live. Al heb ik ze nog niet gezien zonder Neal Morse. Er komt vast nog wel een moment dat onze (de mijne en die van SB) agenda’s wel matchen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top