Quallofill – Votre Enfant

Eigenlijk hou ik mijn hart vast bij een demo of een in eigen beheer uitgebrachte plaat. Ik heb iets teveel van dergelijk materiaal gehoord om er al te hoge verwachtingen van te hebben. Zo was mijn vooroordeel al klaar bij de in eigen beheer uitgebrachte cd van Quallofill. Vreemde naam voor een band dacht ik ook nog. Bovendien een cd met als titel Votre Enfant. Wie verzint zoiets? En dan ook nog zo’n stomme sticker als extraatje. Vol frisse tegenzin deed ik dus het schijfje in de lade van mijn speler. Het opende met een akoestisch nummer. Oh nee, dacht ik vervolgens, dit wordt saai. Het wordt een voorbeeld hoe het niet moet. Mijn verbazing was echter groot dat ik het wel trok. Sterker nog, ik was gecharmeerd van dit kind. Quallofill is een Rotterdams duo dat muzikaal zich ergens tussen een An Pierlé Light en een akoestische Heather Nova afspeelt. De stem van Léonne vraagt er ook om. Als muzikale begeleiding wordt o.a. de piano, xylofoon en gitaar ingezet. Afwisseling wordt verder gezocht in de tweede stem van Roel, de dubbele of vervormde stem van Léonne en het gebruik van samplers (kukeleku!). Ik mag hopen dat dit tweede album alsnog een platencontract en de nodige optredens oplevert en bovendien genoeg moed geeft voor een derde album over een paar jaar. Ik zal deze dan met andere verwachtingen in mijn speler stoppen en me afvragen of dit kind nog verder kan groeien.


mij=Eigen Beheer

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven