Moneybrother – To Die Alone

Ik mag dat wel: artiesten die lak hebben aan hokjes en daar naar handelen. Moneybrother is er één van het zuiverste soort. Achter die artiestennaam gaat de Zweed Anders Wendin schuil die ooit in de punkrockband Monster zong. Hij is dan ook vast niet de meest briljante zanger die u ooit heeft gehoord, maar samen met zijn zeskoppige orkestje is hij wel goed voor een dik half uur vermaak op To Die Alone. Tenminste als je het niet erg vindt om in die tijd Thin Lizzy, Abba, Bee Gees, Prince en zelfs Burt Bacharach langs te horen komen. Geen covers dus, maar af en toe lijkt het er wel bijna op. Bij “My Lit’ Girl Is Straight From Heaven” lijkt het bijvoorbeeld wel of Moneybrother alle cd’s van Thin Lizzy door de blender gehaald heeft en ons het afgetapte sapje voorschotelt. Zelden schoten er bij mij zoveel songtitels door het hoofd als bij dit nummer. Het is op het randje wat mij betreft, maar het dondert het er niet af. De mensen die altijd blind de releases van het (eveneens) Zweedse Burning Heart-label aanschaffen zullen wel even moeten slikken als ze deze edelkitsch thuis in hun speler droppen en uit hun luidsprekers horen schallen. Op To Die Alone wordt er immers weinig gepunkt. Toch denk ik dat ook zij uiteindelijk voor Moneybrother zullen vallen. En ach, anders hebben ze voor de volgende kerst vast een cadeautje voor hun moeder, die weet er vast wel raad mee, want elke punk viert immers ook het kerstfeest.


mij=Burning Heart / Epitaph

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven